![Μουσικη Δωματιου Δημοτικο Ωδειο Λαρισας πιανο βιολι]()
Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη Συναυλία Μουσικής Δωματίου «Και με πιάνο και χωρίς», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28/1/17 με ώρα έναρξης 20:30 στην Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Η συναυλία διεξάγεται στο πλαίσιο του «Φεστιβαλ Μουσικοτροπο – Ταξίδι στην Τέχνη»
Η προπώληση θα γίνεται από Τρίτη 24/1 έως Παρασκευή 27/1 και ώρες : 10.00 -13.00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Δόμνα Ευνουχίδου, Πιάνο
Η Δόμνα Ευνουχίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο με άριστα και Α’ βραβείο (τάξη Α. Κοντού). Συνέχισε τις σπουδές της στην École Normale de Musique (τάξη Ζαν Μπλανκάρ) και στο Conservatoire National Supérieur de Musique στο Παρίσι, απ’ όπου αποφοίτησε με Α’ βραβείο στο πιάνο και στη μουσική δωματίου (τάξη Aldo Ciccolini).
Επίσης, φοίτησε στη Musikhochschule του Μονάχου και εργάστηκε σε σεμινάρια και θερινές μουσικές ακαδημίες με τον Μαουρίτσιο Πολλίνι, τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, τον Σέρτζιου Τσελιμπιντάκε κ.ά
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τη Συμφωνική της Βουδαπέστης και της Κωνσταντινούπολης, τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης, την Ορχήστρα Pro Musica της Οξφόρδης, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, τη Συμφωνική του Μπάντεν-Μπάντεν, την Ορχήστρα Φιλαρμόνια του Λονδίνου κ.ά. Ως σολίστ, συμμετείχε επίσης σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθηνών, Σύμης, Πατρών, Ηρακλείου, Δημήτρια, Αιξ αν Προβάνς, Donaueschingen, Οχρίδας, Midem-Cannes κ.ά).
Η δισκογραφία της περιλαμβάνει όλα τα έργα για πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και έργα του Αιμίλιου Ριάδη, του Μανώλη Καλομοίρη και του Μωρίς Ραβέλ. Έχει, ακόμα, ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το ρεπερτόριο της πιανίστριας περιλαμβάνει 40 κοντσέρτα και μια μεγάλη επιλογή έργων για σόλο πιάνο, από τον Μπαχ μέχρι σήμερα.
Διδάσκει στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και ήταν διευθύντρια του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας από το 2007 έως το 2012. Συχνά συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς επιτροπές διαγωνισμών.
Η Δόμνα Ευνουχίδου έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση νέων μουσικών θεσμών στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι η Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών, η Βαλκανική Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών και οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες, που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου-HELEXPO της Θεσσαλονίκης. Οργάνωσε το Φεστιβάλ «Μουσική στη Σαμοθράκη» και το Φεστιβάλ «Σεμινάρια Μουσικής» στο Νυμφαίο.
Το 1998 ίδρυσε το Piandaemonium, ένα συγκρότημα δώδεκα πιανιστών σε έξι πιάνα, που ερμηνεύει, κυρίως, σύγχρονη μουσική και συνθέσεις γραμμένες ειδικά γι” αυτό.
Ανδρέας Παπανικολάου, Βιολί
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το 1999 πήρε το πτυχίο και το 2001 το δίπλωμα βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και ειδική διάκριση με καθηγήτρια την Κα Ειρήνη Ντράγκνεβα από το Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης. Το 2000 έγινε δεκτός στη VancouverAcademy of Music- S.K. Lee College στον Καναδά για να συνεχίσει τις σπουδές του με τον prof. Taras Gabora. Εκεί σπούδασε με υποτροφίες από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Α. Τριάντη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και από την Ακαδημία του Βανκούβερ. To 2004 αποφοίτησε αποκτώντας to Bachelor of Music in performance.
Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς όπως οι ‘Kay Meek scholarship competition’, ‘Elsje De Ridder Armstrong competiion’, ‘Friends of Chamber Music – Canada’ κά..Παρακολούθησε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και συμμετείχε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ δίνοντας συναυλίες σε διάφορες χώρες.
Είναι ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ‘Animus’ και έχει δώσει συναυλίες για τη Unicef και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΄Συνόλου Εγχόρδων Θεσσαλονίκης΄ και του κουαρτέτου εγχόρδων ‘Αιμίλιος Ριάδης’ με τα οποία έχει δώσει πληθώρα συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Vancouver Academy Symphony Orchestra, την Vancouver Academy Strings, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και με άλλα μουσικά σύνολα. Έχει τελέσει εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Vancouver Academy Symphony και της Vancouver Academy Strings. Από το 2001 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης στα Α΄ βιολιά ενώ το 2014 κατέκτησε τη θέση του Α΄κορυφαίου στα Β΄ βιολιά.
Δημήτρης Χανδράκης, Βιολί
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κ. Γαλιλαία, από όπου πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί το 1982. Την ίδια χρονιά συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης στην τάξη του G. Pichler (με υποτροφία του ιδρύματος «Α. ΩΝΑΣΗ»). Το 1988 πήρε το δίπλωμα σολίστ.
Ακόμη έχει μελετήσει με τους M. Rostal, F. Hirshorn , E. Peineman, κ.ά.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες, καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία κ.α.). Στην Ελλάδα έχει συμπράξει επανειλημμένα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Το 2002 έπαιξε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του Χ.Σαμαρά «Lamento» με τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Στο διαγωνισμό της Helexpo, τον Απρίλιο του 1992, πήρε το Α’ βραβείο ως μέλος του Μακεδονικού Συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου.
Eίναι ιδρυτικό μέλος του «Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου», του σημαντικότερου συνόλου Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, με το οποίο έχει δισκογραφήσει πάνω από 15 δίσκους ακτίνας με ελληνικό κυρίως αλλά και διεθνές ρεπερτόριο, για τις εταιρίες BIS, Agora Musica,Lyra, ΕΜΙ και Ποικίλη στοά. Απο το 1991 έως το 1996 υπήρξε εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια και μέχρι το 2003, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίσης μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κ.Ο.Θ. Ο Δημήτρης Χανδράκης δίδαξε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απο το 1993 έως το 2013. Είναι τακτικός καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο οποίο διδάσκει βιολί από το 2003. Πολλοί απόφοιτοι μαθητές του συνεχίζουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και άλλοι είναι μέλη των ορχηστρών της πόλης.
Χαρά Σειρά, Βιόλα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τη Σοφία Ποιμενίδου και το Στέλιο Καφαντάρη και στο Conservatoire National Superieur των Παρισίων με τον Jean Sulem. Αποφοίτησε το 1994 με Α’ βραβείο βιόλας παμψηφεί και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire του Bordeaux με τον Τάσο Αδαμόπουλο. Τιμήθηκε με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τη γαλλική κυβέρνηση και το ίδρυμα Α.Σ. Ωνάση. Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.
Μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2001 έως το 2006, εμφανίστηκε σε σημαντικά φεστιβαλ μουσικής δωματίου και ηχογράφησε έργα Respighi, Nielsen και Σκαλκώτα και Koshkin για την BIS.
Διετέλεσε Α’ βιόλα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων και σήμερα κατέχει την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του «DissonArt Ensemble». Διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας και στο International MusikTage του Brache στη Γερμανία.
Δημήτρης Τραυλός, Τσέλο
Γεννήθηκε το 1978 στο Βερολίνο. Άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 4 ετών με την Ντάνα Χατζηγεωργίου στο ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Πήρε το δίπλωμά του με βαθμό άριστα παμψηφεί, με καθηγητή τον Renato Ripo. Συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με καθηγητές τους Johannes Meissl και Josef Luitz.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου με τους Anatol Krastev, David Strange, Maria Kliegel, Maria Tchaikovska, Heinrich Schiff, Vincent Stadlmair,Kirstin Feltz, καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου με το Artis Quartet και το Altenburg Trio. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τη διεύθυνση του Sir Colin Davis. Ήταν επίσης υπότροφος της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας του Ensemble Modern (ΙΕΜΑ).
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα του Josef Haydn, με την ορχήστρα της θερινής ακαδημίας του Horn της Αυστρίας, ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Darius Milhaud και με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνίου, στο έργο Ethnic Matter του Μιχάλη Τραυλού. Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Τετρακτύς και από το 2003, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.