Quantcast
Channel: Πολιτισμός – larissanet.gr
Viewing all 21197 articles
Browse latest View live

«Black out» στο Ωδείο!

$
0
0
oneiron-thavmata-black-out-6

Tην Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ώρα 9 το βράδυ, η Θεατρική σκηνή «Ονείρων Θαύματα»  παρουσιάζει το έργο «Black out» του Τζακ Σάρκεϋ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα.

Ένας φόνος ή μήπως δύο;

Κίνητρο το πάθος ή …το χρήμα;

Φονικά όπλα: το στιλέτο, το πιστόλι ή ….το μπούτι της γίδας;

Ύποπτοι: ΟΛΟΙ .

Ένα θεατρικό έργο, μια αστυνομική κωμωδία… γεμάτο ΜΥΣΤΗΡΙΟ… Θα το λύσουμε ή …θα γελάσουμε; Όλα θα εξηγηθούν με την ώρα τους…

Η τέχνη, το θέατρο είναι το καλύτερο αναισθητικό για την εγχείριση της ζωής. Εμείς σαν ρακοσυλλέκτες ιδεών, ζωής και δημιουργίας θα μαζέψουμε αυτά τα κομμάτια και θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε τέχνη. Κύριος σκοπός της ομάδας είναι να έρχεται ο κόσμος στο θέατρο, χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η πεποίθηση ότι το θέατρο είναι πολυτέλεια. Δεν είναι! Είναι βασική τροφή του λαού και εμείς αυτό κάνουμε… με προσιτά εισιτήρια για να βγαίνουν μόνο τα έξοδά μας…

Στη παράσταση συμμετέχουν οι: Κώστας Πελεκάνος, Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Βίκυ Κουκουλιάφκα, Κατερίνα Γεωργαντά, Βίκυ Ντόνα, Γιώργος Καρακώστας, Ελένη Κατσιμπέρη, Σόνια Κωστούλα, Τζούλια Μπέρτολη, Γουϊνόνα Δημητρίου, Κατερίνα Σολωμού, Χρήστος Τσάκος, Θάνος Μαγιάκος, Σταυρούλα Σδράνη, Δάφνη Δεληγιάννη. Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Νατσιούλη, τα σκηνικά είναι του Θοδωρή Ματούλα και η επιμέλεια κουστουμιών είναι της Κατερίνας Γεωργαντά. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972-700971.

Η «Ονείρων Θαύματα» ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επίσης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που ήταν συνοδοιπόροι και σε αυτό το θεατρικό μας ταξίδι.


Έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη σε έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

$
0
0
eikastikes-technes-1

Σε μια έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετέχουν έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, με τίτλο «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974». Πρόκειται μια μεγάλη ιστορική έκθεση εικαστικών τεχνών, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους 151 καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης με έργα του από τη Συλλογή Κατσίγρα.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 24 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαρτίου, αποτελεί συνέχεια της έκθεσης «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1936-1949» και αφορά την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974. Αδιαμφισβήτητα η περίοδος, η οποία εξετάζεται αυτή τη φορά, σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν τη ζωή στην μεταπολεμική Ελλάδα.

Τρία έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για έργα που φιλοτεχνήθηκαν κατά την περίοδο 1950-1977, παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έκθεση. Πρόκειται για τα έργα «Αντάρτης» του 1965 (ξυλογραφία σε πλάγιο ξύλο), «Διαδήλωση» του 1965-1966 (λιθογραφία) και «Διαδήλωση» του 1974 (λάδι σε χάρντμπορντ) του Ψυχοπαίδη.

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και το διάστημα 1963-1968 σπούδασε χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με υποτροφία της DAAD στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, έζησε και εργάστηκε εκεί έως το 1977. Εγκαταστάθηκε κατόπιν στο Δυτικό Βερολίνο ως υπότροφος του καλλιτεχνικού προγράμματος, μέχρι το 1986. Έπειτα έζησε στις Βρυξέλλες μέχρι το 1992 που επέστρεψε στην Ελλάδα. Δύο χρόνια αργότερα εκλέχτηκε καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ιδιωτικές γκαλερί, πινακοθήκες και μουσεία. Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα βρίσκονται, επίσης, τα έργα του «Γυμνό» του 1962, «Γυμνό» του 1974, «Ανοιχτό παράθυρο» του 1971, «Η πόλη τη νύχτα» του 1974 και «Προσωπογραφία».

Ξενάγηση στην έκθεση «Ένα σημείο στο κέντρο»

$
0
0
giorgos-papafigkos-vasilis-papageorgiou

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα η έκθεση «Ένα σημείο στο κέντρο», αφιερωμένη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται ανοιχτή ξενάγηση, την οποία θα πραγματοποιήσει ο επιμελητής της έκθεσης κ. Αλέξιος Παπαχαζαρίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 20:00.

Κατά την ξενάγηση ο επιμελητής θα αναπτύξει το σκεπτικό γύρω από την έκθεση-αφιέρωμα στη δεκαετή δραστηριότητα του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας (1996-2006).

ifigeneia-sdoukou

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έργα της συλλογής που άφησε πίσω της η δεκάχρονη παρουσία του Κέντρου. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα «συναντηθούν» με έργα μιας σειράς νέων Θεσσαλών καλλιτεχνών, που έχουν μια ισχυρή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και που έργα των περισσότερων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Είσοδος ελεύθερη.

Ψηφιακή βιβλιοθήκη «Πηνελόπη Δέλτα»

$
0
0
vivliothiki-pinelopi-delta-slider

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ψηφιακή βιβλιοθήκη «Πηνελόπη Δέλτα». Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε προς τιμήν της Πηνελόπης Δέλτα και θα φιλοξενήσει σταδιακά όλα τα έργα της σπουδαίας Ελληνίδας συγγραφέως, μέσα από προσεγμένες ψηφιακές εκδόσεις βιβλίων, που θα μπορείτε να διαβάζετε, να κατεβάζετε και να εκτυπώνετε εντελώς ελεύθερα και νόμιμα. Επίσης θα προστεθούν κείμενα, εργασίες και βίντεο με αναλύσεις καθώς και βιογραφικά στοιχεία.

H Πηνελόπη Δέλτα (1874-1941) έγραψε κυρίως λογοτεχνία για παιδιά. Τα κείμενά της είναι γραμμένα σε απλή νεοελληνική γλώσσα, είναι κατανοητά και διδακτικά.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη βρίσκεται ακόμα υπό δοκιμαστική λειτουργία. Για αρχή φιλοξενεί τρία πολύ αγαπημένα βιβλία της συγγραφέως: «ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ», «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» και «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ».

Τα ψηφιακά βιβλία διατίθενται ελεύθερα προς κάθε χρήση. Το αντίτιμο για όσους το επιθυμούν είναι, στις δύσκολες εποχές που περνάμε, να βοηθούν τους γύρω τους με όποιον τρόπο μπορούν.

Παράσταση «Χοντρή» και περφόρμανς ποίησης στη (σ)Τροφή

$
0
0
15894613_1073207936121796_7039226420325743670_n

Η ομάδα χορού OFF ART παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου «Χοντρή» και η ομάδα TWO PARTS (Αθήνα) μία διαδραστική περφόρμανς ποίησης, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 21:15, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή.

Στην παράσταση «Χοντρή», παρακολουθούμε μια γυναίκα στην προετοιμασία του πάρτι γενεθλίων της. Με πέτρα σκανδάλου μια προκλητική τούρτα, η «Χοντρή» με κωμικοτραγική διάθεση, ψάχνει να βρει κρυμμένα συναισθήματα, άκρη σε σχέσεις ενός παρελθόντος που δεν έχει παρέλθει πραγματικά, δεν έχει «μεταβολιστεί» ολοκληρωμένα, ….ψάχνει όλα αυτά που της λείπουν.
Γεμάτη ενοχές, τιμωρεί το σώμα της και προσπαθεί να το χωρέσει στα κοινωνικά πλαίσια που θεωρεί ότι οφείλει να ενταχθεί. Σ’ αυτά τα πλαίσια, το λίπος φαντάζει σαν το «καταραμένο απόθεμα» αυτής της απουσίας.
Με αφορμή το 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS και το θέμα της τροφής, η παράσταση ασχολείται με τις διατροφικές διαταραχές που τόσο απασχολούν το σύγχρονο μοντέλο ανθρώπου και δημιουργούν κοινωνικά ερωτήματα πάνω στην πιο βασική μας ανάγκη, την δια-ΤΡΟΦΗ.

Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου
Σύλληψη- Χορός- Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη
Διάρκεια 25 λεπτά

Η παράσταση «Χοντρή», θα παρουσιαστεί για μόνο 3 παραστάσεις (επίσης στις 20 και 27 Ιανουαρίου)

Στην συνέχεια της βραδιάς, το ντουέτο TWO PARTS, θα παρουσιάσει διαδραστική ποίηση, εμπνευσμένη από το θέμα του Φεστιβάλ και της παράστασης που προηγήθηκε.
H μία ποιήτρια (ο λόγος), η οποία βρίσκεται εκτός «σκηνής» και δε φαίνεται ούτε στο κοινό, αφηγείται στη δεύτερη ποιήτρια που βρίσκεται στη σκηνή (το σώμα) η οποία καλείται να γράψει ένα ποίημα παράλληλα με την αφήγηση και τη μουσική. Αυτό που παράγεται κάθε φορά στο Two Parts γίνεται αυθόρμητα, ζωντανά, χωρίς καμία προετοιμασία.
Το μόνο κείμενο που έχει προετοιμαστεί είναι από την πρώτη ποιήτρια, που δεν το κοινωνεί στη δεύτερη, παρά μόνο την ώρα που εκτυλίσσεται η διαδικασία παραγωγής του ποιήματος. Στο μέσο της διαδικασίας, βρίσκεται το κοινό που γίνεται μάρτυρας και καλείται να πάρει μέρος σ’ αυτήν τη ζωντανή συνδιαμόρφωση και επικοινωνία. Το σύμπλεγμα λόγος –σώμα –ποίημα –κοινό είναι που τελικά διαμορφώνει το project.
Η ομάδα TwoParts αποτελείται από τις ποιήτριες Μαρουσώ Αθανασίου και Ηλέκτρα Λαζάρ.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ
Έναρξη 21:15, είσοδος 5 ευρώ

Παραστάσεις &Σεμινάρια Χορού από τις ομάδες BelleVille &Α43

$
0
0
15871821_10154901960138390_6631099616076997658_n

Οι ομάδες BelleVille / Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Α43 από την Αθήνα, φιλοξενούνται στο φεστιβάλ 2ο OPEN NIGHTS – (Σ)τροφή πραγματοποιείται στο ΟΥΗΛ από 6 – 29 Ιανουαρίου 2017. Τα Open Nights αποτελούν ένα διακαλλιτεχνικό project / φεστιβάλ που διοργανώνονται από την ομάδα χορού Off Art και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Το Σάββατο 21 Ιανουρίου θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού από τις ομάδες BelleVille / Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Α43, ενώ την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια χορού από τις χορεύτριες των ομάδων.

Παραστάσεις:

«Όριο Θραύσης»

Χορογραφία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη
Ερμηνεία: Ανθή Θεοφιλίδου, Ευγενία Σιγαλού
Πρωτότυπη μουσική: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Φωτισμός: Μιχάλης Κλουκίνας
Επιμέλεια κοστουμιών: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτογραφίες: Χαρά Γραβάνη
Trailer: Μιχάλης Κλουκίνας
Παραγωγή: BelleVille
Διάρκεια: 25′

(Σ)Το Τραπέζι
Σύλληψη, ιδέα, χορογραφία, εκτέλεση: ομάδα Α43 (Άννα Απέργη, Καρολίνα Θελερίτη, Εύη Καμπούρη, Μαρία Παΐζη.
Μουσική: Henry Purcell κ.α.
Διάρκεια: 20′

Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 21:15
Είσοδος: 5 ευρώ

Σεμινάρια:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη από 13:30-15:00
Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Χορού Α43  από 15:00-16:30
Χώρος σεμιναρίων: Μύλος του Παππά (Γεωργιάδου 53, κεντρικό κτήριο, 3ος όροφος)
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ το κάθε σεμινάριο
Αίτηση συμμετοχής:
offartdance@gmail.com, 6983390425

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους που αγαπούν το χορό και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου απαιτούνται άνετα ρούχα και έγκαιρη προσέλευση στο χώρο.

Ελισάβετ Πλιακοστάθη – Χορογράφος / Χορεύτρια
Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).
Έχει εργαστεί ως performer-χορεύτρια με Έλληνες και ξένους χορογράφους στη Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής, στο θέατρο Κακογιάννη, στην τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.
Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, σε Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Athens Video Dance Project κ.α και σε θέατρα και πολυχώρους (Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εμπρός, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ κ.α.).
Το 2008 συμμετείχε στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Μπάρι, Ιταλία).
Από το 2003 διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία (Σχολή Χορού Έλενα Βακαλοπούλου).
Το 2005 ιδρύει την Ομάδα Χορού 58+3, το 2011 συνιδρύει την «BelleVille Collective», ενώ από το 2014 ανήκει στη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «BelleVille». Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).
Για περισσότερες πληροφορίες: www.58plus3danceco.wordpress.com

Ομάδα Χορού Α43
Η Α43 είναι μια νέα ομάδα χορού των Άννα Απέργη, Καρολίνα Θελερίτη, Εύη Καμπούρη και Μαρία Παΐζη. Έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια με πολλούς χορευτές και χορογράφους μεταξύ των οποίων, Akram Khan, Trisha Brown, DV8, Rosas dance company, M. Graham dance company, D. Zambrano, Rootlessroot, P. Milano, J. konjar, Μ. Ronda, D. Hernandes, A. Στελλάτου, Σ. Ζάννου, Μ. Μέγα κ.α. Έχοντας σχεδόν μια παράλληλη πορεία στο χώρο του χορού, έχουν συμμετάσχει και χορέψει μαζί και ανεξάρτητα σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το Transitions III Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Athens Video Dance Festival, Scale # 1:100, το Fundaja Burdag, το El Danseu Festival κ.α. ´Εχουν χορέψει στα θέατρα Ι. Μ. Κακογιάννης, Σύγχρονο θέατρο, Olvio, Κέντρο Χορού Ντάνκαν, το θέατρο Αργώ, θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα κ.α. Είναι μέλη του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος της Σκυτάλης μέσω του οποίου χορεύουν, χορογραφούν, διδάσκουν σε δημόσια σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας. Έχουν συνεργαστεί με τους χορογράφους Π. Κρεμαστά, Μ. Κολιοπούλου, Α. Στελλάτου, Κ. Μπέλα και Κ. Τσιούκα. Η ομάδα στεγάζεται στο στούντιο Α43 στην Αθήνα, όπου παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και μπαλέτου.

“το Καλτσάκι” στη (σ)Τροφή

$
0
0
thumbnail_eatkty3

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή, η ομάδα ΦΩΣΦΟΡΟΙ(Βόλος), το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 9:15, θα παρουσιάσει την παράσταση: “Το Καλτσάκι” , εμπνευσμένη από την ιδέα της “Aιώνιας επιστροφής” όπως την συναντάμε στο έργο του Γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε, ή “Eπαναστροφής” όπως αναφέρεται στην εσωτερική φιλοσοφία.

Επαναστροφή είναι να γεννιέσαι ξανά και ξανά ο ίδιος, στο ίδιο μέρος, την ίδια ιστορική εποχή, από τους ίδιους γονείς, να κάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, παραπατώντας σαν υπνοβάτης σε μια ζωή με αυτόματη πλοήγηση, χωρίς να ξέρεις γιατί, μη μπορώντας να την ελέγξεις ή να την κατευθύνεις, παρασυρμένος από έναν καταιγισμό προδιαγεγραμμένων γεγονότων, που όλα κάτι σου θυμίζουν αμυδρά, αλλά πάντα αποσπασματικά, πάντα φευγαλέα, με αποτέλεσμα ενώ “έχεις διαβεί το μονοπάτι χίλιες φορές, να σκοντάφτεις πάντα στα ίδια σημεία.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τα Déjà vu, δεν είναι παρά υπενθυμίσεις από το παρελθόν (ή από το μέλλον;), αναμνήσεις αυτής της αιώνιας περιπλάνησης σε αλλεπάλληλες ζωές, που δεν είναι παρά οι αντανακλάσεις αυτής της μίας ζωής, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά δίχως νόημα, δίχως ψυχή, μια γραμμική ακολουθία γεγονότων, στα οποία το άτομο παραμένει ένας σαστισμένος θεατής.
Στην παράσταση “το Καλτσάκι”, κάποιος ονόματι “Αυτός” είναι σε μια διαρκή αναζήτηση από μέρος σε τόπο κι από ζωή σε ζωή “Εκείνου”.
Ψάχνει τον εαυτό του; Την ψυχή του; Τον θεό; Θα δείξει.
Μαζί του έχει δυο σκυλιά. Τον ακολουθούν, πιστά και ενοχλητικά.
Άραγε θα καταφέρουν να βρουν “Εκείνον”;
Είναι “Εκείνος” η απάντηση σ” όλες τους τις ερωτήσεις; Ψάχνουν στο σωστό μέρος; Και το σπουδαιότερο: Εκείνος, υπάρχει;

Σενάριο-σκηνοθεσία: Άννα Βουτσίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Σχοινάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Βάντα Μαυροειδή, Γιώργος Δημητριάδης
Μουσική: Βαγγέλης Χάνος
Μουσικοί: Βαγγέλης Χάνος, Αποστόλης Μπαλαμπάνης
Παραγωγή: Φωσφόροι

Παίζουν
Αυτός: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Εκείνος: (μα εκείνος δεν υπάρχει)
1ος σκύλος: Δημήτρης Τζουβάρας
2ος σκύλος: Βαγγέλης Ψαρρέας

Η ομάδα είναι γνωστή και αγαπημένη στο κοινό της πόλης μας, από τις παραστάσεις «Το καμπαρέ των νεκρών» και «Κυρίως υδρογόνο».
Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ,
έναρξη 21:15, Είσοδος 5 ευρώ

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές

$
0
0
p1050663

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Αναδημιουργία του μύθου των Ατρειδών  στην Αρχαία τραγωδία» θα διοργανώσει η Κινηματογραφική ομάδα Λαρισαίων καλλιτεχνών για μαθητές γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο πρωϊνές ώρες.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Χατζηγιάννειο θα γίνει  ενημέρωση και παρουσία του προγράμματος στους  εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και  Σχολικούς Συμβούλους,

Στόχος του προγράμματος με τα παραδείγματα αναδημιουργίας του μύθου των Ατρειδών  στην Αρχαία τραγωδία είναι να παρακινήσουμε τους μαθητές  να μελετούν και να  προσεγγίζουν   την Ελληνική παράδοση  σε όλες τις εκφάνσεις της, με δημιουργικό τρόπο. Να αποτελεί για αυτούς  πηγή  γνώσης, έμπνευσης  και δημιουργίας. Να αποκτήσουν την ικανότητα να αναδημιουργούν, να μεταμορφώνουν, να μετασχηματίζουν να ανανεώνουν την παράδοση εκφράζοντας προβλήματα ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Να αποκτήσουν την ικανότητα να συνδέουν το παρελθόν με το παρόν με δημιουργικό τρόπο.

Στο πρόγραμμα  θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν  τα παρακάτω θέματα:

a)       Ο Μύθος των Ατρειδών: Σύντομη αναφορά στον μύθο των Ατρειδών – η κληρονομιά της κατάρας από  γενιά σε γενιά –  σύμβολα και οριακές ανθρώπινες  καταστάσεις στο μύθο με διαχρονική διάσταση  –   Η επαλήθευση του μύθου στην εποχή μας –  πράξεις αλαζονείας στον σημερινό κόσμο.

β) Αναδημιουργία του μύθου των Ατρειδών  στην Αχαία Τραγωδία:

Παραδείγματα αναδημιουργίας του μύθου των Ατρειδών στην  Ορέστεια  του Αισχύλου  και στην    Ηλέκτρα  του Σοφοκλή.

γ) Προβολή της ταινίας: «Στη σκιά της κατάρας των Ατρειδών»

δ)Διάλογος πάνω σε ερωτήσεις απορίες των μαθητών που θα έχουν προκληθεί κατά την διάρκεια του προγράμματος.

ε ) Σχέδιο εργασίας για το σχολείο.

Επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σοφία Πλασταρά & Χριστίνα Παπαδημητρούλη  -Φιλόλογοι και Δημήτρη Δημητρούλια  Σκηνοθέτης

Παρουσίαση προγράμματος : Δημήτρης Δημητρούλιας

Υπεύθυνη Επικοινωνίας –Οργάνωση: Ιουλία Παπαστεργίου

Τηλ.επικοινωνίας: 6937044007

Mail: odeal76@windowslive.com

Χώρος υλοποίησης του προγράμματος:  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.


Κανονικά συνεχίζονται οι παραστάσεις του «ΟΦΣΑΪΝΤ»

$
0
0
thessaliko-ofsaint-3

Με το κανονικό Εβδομαδιαίο πλέον πρόγραμμα παραστάσεων συνεχίζει στο εξής  το «Θεσσαλικό  Θέατρο»,  στο «Θέατρο του Μύλου», (Τηλ: 2410-533417) με το εξαιρετικό έργο του Ισπανού: Σέρτζι Μπελμπέλ:  «O Φ Σ Α Ϊ Ν Τ»

Έτσι λοιπόν παραστάσεις θα δίνονται κάθε: ΠΕΜΠΤΗ  βράδυ και  ώρα: 9 μ.μ (με το  μειωμένο εισιτήριο – Γενική εισ: 5 €, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: – ώρα: 9 μ.μ, ΣΑΒΒΑΤΟ: ώρα: 9 μ.μ, και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ:  απόγευμα  ώρα: 7 μ.μ.   Τιμή του εισιτηρίου είναι με – Γενική είσοδο: 8 €. Για οργανωμένα «Γκρούπ» και «Συλλόγους», για άνω των 10 ατόμων, θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο των: 5€.

Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες: (ΔΕΥΤΕΡΑ έως & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): Πρωϊ: 10 π.μ – 1 μ.μ, στα γραφεία του «Θ.Θ -(Κτίριο «Μύλου Παππά: 2ος Οροφ.)

(Κάθε Σάββατο & Κυριακή Πρωϊ: 10μ.μ  – 1μ.μ – * Μόνο Τηλεφωνικά) Τις ημέρες παραστάσεων και το Απόγευμα : 6μ.μ – 9μ.μ, στο Ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου».   ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α

Η παράσταση άρεσε ιδιαίτερα σε όσους θεατές  έσπευσαν να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα και μάλιστα εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όλων των συντελεστών της παράστασης οι οποίοι είναι:

Μετάφραση:                  Μαρία  Χατζηεμμανουήλ.

Σκηνοθεσία:                   Σοφία  Καραγιάννη

Σκηνικά – κοστούμια:  Κωνσταντίνος  Ζαμάνης

Φωτισμοί:                       Νίκος  Βαλασόπουλος

Μουσική επιμέλεια:    Κατερίνα  Πολυχρονοπούλου

Βοηθός  Σκηνοθέτη:     Βάσια  Μίχα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Ηθοποιοί: Σάρα Γανωτή, Σωτήρης Δούβρης, Νατάσα  Ζάγκα, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννης Κοτσαρίνης.

Αναβάλλεται ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

$
0
0
ena-simeio-sto-kentro

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται η ξενάγηση της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου στην έκθεση «Ένα σημείο στο κέντρο», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναβολή οντισιόν

$
0
0
21218

Αναβάλλεται – κατ’ αρχήν – για μεθαύριο Πέμπτη 12/1/2017 – την ίδια ώρα η (7 μ.μ.) η «Οντισιόν», για την «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ» του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ», (Τ. Βελησσαρίου & Πηνειού 9- Πλατ. Εβραίων), που θα πραγματοποιήσει, για τις ανάγκες της νέας  Θεατρικής της Παραγωγής,  με το Κλασσικό Αριστούργημα του ΣΤΡΙΜΠΕΡΓΚ: «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» με τον Σκηνοθέτη Ηθοποιό: Γιώργο Βούρο (για πολλά Χρόνια συνεργάτη του Θεάτρου «ΒΑΦΕΙΟ», στην Αθήνα), για την συγκρότηση  του Θιάσου.

Οι ηθοποιοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην συγκεκριμένη «ΟΝΤΙΣΙΟΝ», μπορούν να προσέλθουν χωρίς προηγούμενη δήλωση συμμετοχής. Καλό θα είναι μόνο να έχουν μαζί τους το Βιογραφικό τους σημείωμα.

Σε περίπτωση που θα συνεχίσουν να επικρατούν ίδιες καιρικές συνθήκες, η «ΟΝΤΙΣΙΟΝ», τελικά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ΤΡΙΤΗ: 17/1/2017.

«Η αρπαγή της Βασιλαρχόντισσσας»

$
0
0
choriamvos-1

«Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας», τιτλοφορείται η νέα παραγωγή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορίαμβο», που θα ανέβει για δέκα παραστάσεις το προσεχές διάστημα στον πολυχώρο Χορίαμβο.

Πρόκειται για ένα λαϊκό χορόδραμα του Νίκου Σαμαρίνα που ενώ πατά στην ιστορία που κρύβεται πίσω από το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου «Βασιλαρχόντισσα», η οποία εκτυλίχθηκε στο Μέτσοβο το 1884, οι συμβολισμοί, οι αλληγορίες και οι αναγωγές στο σήμερα αλλά και σε προηγούμενες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας κυριαρχούν.

Στην παράσταση, την οποία χορογραφεί και σκηνοθετεί ο Νίκος Σαμαρίνας, παίρνουν μέρος  στους βασικούς ρόλους οι χορευτές: Δήμος Πραντζίδης, Λαμπρινή Παπάζογλου- Μακρή, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου και πλαισιώνουν οι: Δημήτρης Βλάντος, Γιώργος Γεροφώτης, Φανή Ζούκη, Μένη Τσιαπάρα, Λιάνα Φουρλή, Μαρίνα Ποδηματά, Γιώργος Μουλάς, Αγγελική Μακαντάση, Αγγελική Κουτσιαύτη και ο Αποστόλης Ντόμαλης .

choriamvos-2

Επίσης παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί της θεατρικής σκηνής «Ονείρων Θαύματα»: Δημήτρης Βούζας, Θοδωρής Ματούλας, Νίκος Σκανίκας και Σταυρούλα Σδράνη.

Τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.

Τα τραγούδια της παράστασης παίζουν οι μουσικοί- καθηγητές της σχολής παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία»: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά).

Τα κοστούμια είναι της Ελένης Ψύρρα, οι φωτισμοί της Δώρας Παπαδούλη, οι φωτογραφίες του Αποστόλη  Ντόμαλη, η επεξεργασία ήχου του Μπάμπη Χαρίτου και η επεξεργασία εικόνας του Άγγελου Καστώρη.

choriamvos-3

Αναβολή παραστάσεων

$
0
0
ΔΩΛ

Η θεατρική σκηνή «Ονείρων Θαύματα» αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τις παραστάσεις τις στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας που ήταν προγραμματισμένες για 11 κ 12 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Έκθεση ζωγραφικής της Αριστέας Τσάντζου στο Γαλλικό Ινστιτούτο

$
0
0
Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Έκθεση ζωγραφικής της Αριστέας Τσάντζου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23/01/2017 και ώρα 19.00.

Είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Αριστέας Τσάντζου και περιλαμβάνει μια επιλογή από τη δουλειά 4 χρόνων. Μία συλλογή με «Πρόσωπα» και μια συλλογή με «Πολυκατοικίες».

Εμπνευσμένη από τα ποιήματα «Στήλες» του Βικτώρ Σεγκαλέν, η Αριστέα Τσάντζου εμπνέεται την δική της ποιητική-εικαστική φόρμα, την «Πολυκατοικία», η οποία στο εξής υπακούει στις αρχές της «Φαντασίας» και των «Ονείρων». Μεταμορφώνεται συνεχώς και γεννά αλληγορίες και σκέψεις φιλοσοφικής, σατυρικής ή ποιητικής διάθεσης για την πολιτική, την οικολογία, τον χρόνο, τον έρωτα, το παράξενο.

Η Αριστέα Τσάντζου είναι καθηγήτρια γαλλικών και δημιουργικής γραφής, επιχειρηματίας. Στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με την Ποίηση και την Κριτική της Ποίησης με κατεύθυνση ψυχανάλυση. Έκτοτε χρησιμοποιεί την ζωγραφική σαν εναλλακτικό εργαλείο για να γράψει «ποιήματα».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23/01/2017 ως τις 3/02/2017

Ώρες λειτουργίας :10.00-13.00 ΚΑΙ 18.00-21.00

Ματαιώνεται σήμερα η παράσταση του «Θεσσαλικού Θεάτρου»

$
0
0
thessaliko-ofsaint-3

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η σημερινή παράσταση, ΠΕΜΠΤΗ: 12 Ιανουαρίου, στο «Θέατρο του Μύλου», (Τηλ: 2410-533417) με το εξαιρετικό έργο του Ισπανού: Σέρτζι Μπελμπέλ:  «OΦΣΑΪΝΤ»,  ματαιώνεται.

Οι παραστάσεις θα δοθούν κανονικά  από αύριο Παρασκευή και μάλιστα, η αυριανή παράσταση της Παρασκευής, θα δοθεί με το μειωμένο  εισιτήριο των: 5 €.

Στη συνέχεια το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων  της εβδομάδας  είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: ώρα: 9 μ.μ, και  ΚΥΡΙΑΚΗ:  απόγευμα  ώρα: 7 μ.μ.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι με – Γενική είσοδο: 8 €. Για οργανωμένα «Γκρούπ» και «Συλλόγους», για άνω των 10 ατόμων, θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο των: 5€.

Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες: (ΔΕΥΤΕΡΑ έως & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): Πρωϊ: 10 π.μ – 1 μ.μ, στα γραφεία του «Θ.Θ -(Κτίριο «Μύλου Παππά: 2ος Οροφ.)

(Κάθε Σάββατο & Κυριακή Πρωϊ: 10μ.μ  – 1μ.μ – * Μόνο Τηλεφωνικά) Τις ημέρες παραστάσεων και το Απόγευμα : 6μ.μ – 9μ.μ, στο Ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου».   ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α


Παράσταση και περφόρμανς ποίησης στη (σ)Τροφή

$
0
0
χοντρη

Η ομάδα χορού OFF ART παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου «Χοντρή» και η ομάδα TWO PARTS (Αθήνα) μία διαδραστική περφόρμανς ποίησης, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 21:15, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή.

Στην παράσταση «Χοντρή», παρακολουθούμε μια γυναίκα στην προετοιμασία του πάρτι γενεθλίων της. Με πέτρα σκανδάλου μια προκλητική τούρτα, η «Χοντρή» με κωμικοτραγική διάθεση, ψάχνει να βρει κρυμμένα συναισθήματα, άκρη σε σχέσεις ενός παρελθόντος που δεν έχει παρέλθει πραγματικά, δεν έχει «μεταβολιστεί» ολοκληρωμένα, ….ψάχνει όλα αυτά που της λείπουν.
Γεμάτη ενοχές, τιμωρεί το σώμα της και προσπαθεί να το χωρέσει στα κοινωνικά πλαίσια που θεωρεί ότι οφείλει να ενταχθεί. Σ’ αυτά τα πλαίσια, το λίπος φαντάζει σαν το «καταραμένο απόθεμα» αυτής της απουσίας.
Με αφορμή το 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS και το θέμα της τροφής, η παράσταση ασχολείται με τις διατροφικές διαταραχές που τόσο απασχολούν το σύγχρονο μοντέλο ανθρώπου και δημιουργούν κοινωνικά ερωτήματα πάνω στην πιο βασική μας ανάγκη, την δια-ΤΡΟΦΗ.

Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου
Σύλληψη- Χορός- Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη
Διάρκεια 25 λεπτά

Η παράσταση «Χοντρή», θα παρουσιαστεί για μόνο 3 παραστάσεις (επίσης στις 20 και 27 Ιανουαρίου)

Στην συνέχεια της βραδιάς, το ντουέτο TWO PARTS, θα παρουσιάσει διαδραστική ποίηση, εμπνευσμένη από το θέμα του Φεστιβάλ και της παράστασης που προηγήθηκε.
H μία ποιήτρια (ο λόγος), η οποία βρίσκεται εκτός «σκηνής» και δε φαίνεται ούτε στο κοινό, αφηγείται στη δεύτερη ποιήτρια που βρίσκεται στη σκηνή (το σώμα) η οποία καλείται να γράψει ένα ποίημα παράλληλα με την αφήγηση και τη μουσική. Αυτό που παράγεται κάθε φορά στο Two Parts γίνεται αυθόρμητα, ζωντανά, χωρίς καμία προετοιμασία.
Το μόνο κείμενο που έχει προετοιμαστεί είναι από την πρώτη ποιήτρια, που δεν το κοινωνεί στη δεύτερη, παρά μόνο την ώρα που εκτυλίσσεται η διαδικασία παραγωγής του ποιήματος. Στο μέσο της διαδικασίας, βρίσκεται το κοινό που γίνεται μάρτυρας και καλείται να πάρει μέρος σ’ αυτήν τη ζωντανή συνδιαμόρφωση και επικοινωνία. Το σύμπλεγμα λόγος –σώμα –ποίημα –κοινό είναι που τελικά διαμορφώνει το project.
Η ομάδα TwoParts αποτελείται από τις ποιήτριες Μαρουσώ Αθανασίου και Ηλέκτρα Λαζάρ.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ
Έναρξη 21:15, είσοδος 5 ευρώ

“Ο Νόμος της Αγοράς” στο Χατζηγιάννειο

$
0
0
ΤΑΙΝΙΑ

Με μια σπουδαία, κοινωνική, γαλλική ταινία, θα επιστρέψουμε μετά την κακοκαιρία στις προβολές της Τρίτης, στο Χατζηγιάννειο.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, καιρού επιτρέποντος,  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, θα προβάλλει την ταινία του Στεφάν Μπριζέ «Ο Νόμος της Αγοράς». Μία συγκλονιστική ακτινογραφία μιας κοινωνίας παραδομένης σε γραφειοκρατικούς, απάνθρωπους θεσμούς και ρυθμούς.

Ο Τιερί είναι ένας από τους 700 εργαζόμενους που μετά την απόλυσή του από το εργοστάσιο στο οποίο δούλευε, προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του με τα 500 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.

Ένα χρόνο μετά δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί – συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του κράτους που όμως δεν αποφέρουν θέση εργασίας, προσπαθεί μάταια να εκπαιδευτεί στο πώς δίνεις μια καλή συνέντευξη προκειμένου να εντυπωσιάσεις ένα μελλοντικό εργοδότη, βλέπει τις οικονομίες του να τελειώνουν καθώς ξεπληρώνει στην ώρα του το δάνειο για το σπίτι που έχει αγοράσει και πασχίζει να πάρει ένα καινούριο δάνειο για να μπορέσει να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του ανάπηρου αλλά γεμάτου ζωή γιού του.

Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για έναν σπαραχτικό Βενσάν Λιντόν, ο οποίος εντυπωσιάζει σε ένα ήπιων τόνων, αλλά ρεαλιστικό και στιβαρό δράμα στην παράδοση των αδελφών Νταρντέν. Μια απόλυτα επίκαιρη πολιτική δήλωση, διατυπωμένη με τη μέγιστη κινηματογραφική αποτελεσματικότητα.

«Ο Νόμος της Αγοράς», είναι ένα σπουδαίο και επίκαιρο φιλμ, που πραγματεύεται το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη γενικότερα.

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ με τους: Βενσάν ΛιντόνΚαρίν ντε ΜιρμπέκΜατιέ Σαλέ

Κοινωνική 2015 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 93′

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Συναυλία για την Αγάπη και σεμινάριο για το Στρες του μουσικού

$
0
0
συναυλία-σεμινάριο-1

Με μια σπουδαία συναυλία κι ένα σεμινάριο που δε συναντάμε συχνά, ξεκινά το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο», το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου, φιλοδοξώντας να ταράξει τα «μουσικά νερά» της περιοχής και της χώρας.

Το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» είναι μια διαφορετική μουσική πρόταση, ένας ξεχωριστός τρόπος να έρθουμε κοντά στη μουσική.

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου 2017 τα Σαββατοκύριακα.

Τα βράδια του Σαββάτου θα γίνονται οι συναυλίες και τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής τα μουσικά σεμινάρια και εργαστήρια.

Η πρώτη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, έχει τίτλο «Τραγουδώντας την αγάπη» με τη Λαρισαία μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα.

Η Θεοδώρα Μπάκα είναι μια καλλιτέχνης η οποία εμφανίζεται στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η εξαιρετική Μαρία Παπαπετροπούλου, σ’ ένα πρόγραμμα που αφορά στην αγάπη. από τον Σούμπερτ μέχρι… τον Χατζιδάκι!

συναυλία-σεμινάριο-2

Εισιτήρια: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, κάρτα ανεργίας). Υπάρχει και πακέτο 4 συναυλιών: κανονικό 32€, μειωμένο 16€. Προπώληση από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο ΔΩΛ (2410 536886).

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου, η διδάκτωρ Νιόβη Κλαυδιανού, εξαίρετη σοπράνο και ψυχολόγος, θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο που αφορά στο άγχος των μουσικών στη σκηνή.

Την πρώτη μέρα θα αναλύσει την κλινική εικόνα του μουσικού σε συνθήκες στρες, και τη δεύτερη μέρα θα γίνει προσομοίωση ακρόασης, με στόχο την απελευθέρωση του μουσικού από συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα ώστε να γίνει πιο ελαστικός και κατ’ επέκταση δημιουργικός.

Αίθουσα Ήβη Βοζαλή Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Σάββατο και Κυριακή, ώρα έναρξης 10:00, ώρα λήξης 17:00.

Οι εγγραφές στα σεμινάρια γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις πληροφορίες και την ειδική φόρμα που χρειάζεται να συμπληρώσουν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

Αναβολή μαθημάτων

$
0
0
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2014 (1)

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, το Ωδείο αναβάλλει τα μαθήματά του λόγω του παγετού.

Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν σε συνεννόηση με τους καθηγητές.

Μανώλης Μητσιάς: Το τραγούδι για εμένα ξεκίνησε από την κοιλιά της μάνας μου

$
0
0
Μητσιάς Ντούσιας

Mία απολαυστική συνέντευξη που έδωσε ο Μανώλης Μητσιάς στο CNN Greece και Culture Voices στον Σεραφείμ Ντούσια.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας άνθρωπος που επιβεβαιώνει πως η υπεροψία δεν αφορά εκείνους που έχουν πετύχει πολλά. «Βουτάει» στο παρελθόν, θυμάται, διηγείται ιστορίες για μεγάλους και τρανούς, για μουσικές εποχές πραγματικά ένδοξες, χωρίς ίχνος έπαρσης. Ζεστός, οικείος, σαν έναν παππού που θυμάται…

Viewing all 21197 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>